Divendres, 20 Març 2015 11:33

La felicitat

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

Està clar per a tots, que estem vivint una època socio-econòmica limitada i desequilibrada. Des de fa anys cap a ací les nostres preocupacions per a tirar en davant en la vida, han augmentat. Pareix que em deixat de viure i em passat a sobreviure. L'entorn en el que a dia d'avui ens trobem, és difícil. Vivim amb més estrès, amb més angoixa, amb més preocupacions i això fa que comencem a patir i aquest patiment ve reflectit en una serie de símptomes com desequilibris en la son (insomni i malsons) i desequilibris en les nostres relacions en els demés. La nostra soledat comença a ser major, tenim menys persones que ens sostinguen i tot açò junt a una societat individualista, fa que s'oblidem del que és divertir-se, viure amb alegria, amb entusiasme, en bona energia, al cap i a la fi, oblidem ser feliços.

Què és la felicitat?

Casualment fent aquest article vaig buscar la definició de felicitat en la Reial Acadèmia de la llengua espanyola. I aquesta definició ha canviant en la seua última edició. La definició anterior era aquesta: estat d'ànim que es complau en la possessió d'un bé. Només llegir-ho em va rexina bastant. Segons aquesta definició sinó tinc possessions materials no puc ser feliç. Vaja, al contrari del que podia esperar!

Menys mal que en la seua última edició aquesta definició ha canviat per aquesta: estat de grata satisfacció espiritual i física. No podem aconseguir un estat de felicitat soles de les coses materials, també necessitem de les coses espirituals, del nostre interior, de nosaltres mateixa.

Agregaria que per a ser feliços necessitem una satisfacció psicològica-emocional. Necessitem estar a gust en nosaltres mateixa, en els demés, necessitem sentir-se estimats i estimar. Les emocions/sensacions relacionades amb la felicitat estan fetes de: alegria, entusiasme, tranquil·litat, vitalitat, satisfacció, diversió, positivisme...Per tant, tindrem que incloure en el nostre dia a dia aquestes emocions.

Cóm ser feliços?

No existeix cap vareta màgica. La felicitat ningú ens la pot regalar i tampoc la podem comprar a cap lloc. La felicitat l'aconseguim per nosaltres mateixa, la fabriquem dia a dia en activitats i exercicis que ens aproximen a ella.

Per a ser feliços tenim que agafar-se de la ma de la espontaneïtat. Ella ens portarà a descobrir la nostra creativitat. Tenim que deixar de costat tot allò que ens bloqueja: preocupacions, pors, pensaments de control, inquietuds, malsons...

Exercir en nosaltres l'acció de «soltar» encara que siguen 10 minuts al dia. Si ho fem de forma continuada, tots els dies, anirem sentit-se en menys càrrega en el nostre dia a dia. Podrem disminuir tot el estrès diari, les emociones negatives, les preocupacions..i durant un minuts no existirà cap problema a la nostra ment i podrem sentir-se en pau. Açò ens ajudarà a ser un poc més feliços.

Fluir en les tasques que fem, deixant a banda els obstacles que la nostra ment ens diu que hi ha. Del treball és pot disfrutar si soltem totes les exigències que ens fiquem a nosaltres mateixa. També podem disfrutar de totes les persones en les que es trobem al dia a dia. Podem aprendre a relacionar-se des de una actitud més autèntica i espontània. Si transmetem als demés felicitat ells també ens alimentaran de la seua. Ja sabem que les emocions són contagioses, soltem el rol de víctima (que està molt valorat per la nostra societat) i comencem a fer feliços. Quan més feliços siga'm menys problemes atraurem a la nostra vida.

Aproximant-se a la felicitat

Pensem en tot allò que ens preocupa, les despeses de la casa, els problemes laborals, les frustracions, les decepcions..a cadascuna de les preocupacions que tenim donem-les forma de tobogan. A vegades són empinats, a vegades pareix que per molt que pugem no arribem mai al final, a vegades caiem, a vegades ens fem mal...quina actitud agafem? Podem ofuscar-se i veure-ho tot impossible i estar tota l'estona enfadats i agafar-se de la ma al victimisme o agafar una actitud més positiva que ens aprope a sentir felicitat a pesar de tots els mal de caps. Anant fent camí poc a poc sense pensar en el que ens queda, parar-se algun que altre cop i jugar en tot allò que tenim al nostre voltant. Aprendre a disfrutar de la pujada i de tot allò que ens trobem pel camí.

La felicitat està a les nostres mans, la podem aconseguir sempre que vulga´m, per a d'això la tenim que cuidar, sembrar, nodrir i compartir-la.

Llegir 1331 vegades

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.