Diumenge, 01 Febrer 2015 11:38

La Teoría del todo

Escrit per 
Valorar aquest article
(0 vots)

Sinopsi: Pel·lícula commovedora i emocionant, dirigida per James Marsh, que ens mostra la vida de Stephen Hawwking (Eddie Redwayne).

Només començar el doctorat de física a la universitat, Eddie comença a tindre una serie de símptomes físics: les cames comencen a fallar-li això provoca que vaja caient-se per allà per on camina, les mans li tremolen, els dits li s' engarroten i no pot agafar bé les llapisseres... els metges li diagnostiquen una malaltia motoneurona degenerativa, poc a poc deixarà de poder caminar, parlar, tragar i els muscles li s'aniran atrofiant. La ment no li canviarà però al final ningú sabrà el que pensa perquè no es podrà comunicar. La esperança de vida de Eddie és de dos anys. A pesar d'això Jane no tira la toalla i vol un futur amb ell.

La Teoría del Todo

Aspectes psicològics importants de la pel·lícula

Diagnòstic de la malaltia. Figura de sosteniment

Al principi de ser diagnosticat, Eddie es tanca en la soledat, no vol comunicar-se a ningú i no ix de l'habitació. Fins que arriba Jane. En aquest episodi de la pel·lícula cap destacar la importància de la figura de sosteniment.

Tots necessitem a algú que empatitze amb nosaltres, que ens ajude en els moment dolorosos i que confie en les nostres capacitats, açò ens dona força interior per a seguir cap a en davant i seguir lluitant per les nostres metes i els nostres objectius vitals.

Les relacions de intimitat ens sanen, ens sostenen. I en aquesta pel·lícula veiem un exemple clar de com Eddie ix en davant i trau forçes gràcies al sosteniment i la confiança que deposita la seua dona en ell. Junts lluiten durant tota la pel·lícula contra els obstàcles que els fica en davant la malaltia.

Cuidador i malalt

Al llarg de la pel·lícula veiem con Jane cuida de Eddie, però arriba un moment en el que fa falta molta força física per a cuidar de Eddie ja que la malaltia a avançat fins que aquest s'ha quedat paraplègic. Anem veient com Jane comença a passar-ho mal i necessita ser ajudada.

¿Qui cuida al que cuidador? És el moment en el que un professor de coro de la església apareix en la vida del matrimoni per a ajudar als cuidats de Eddie. Podem vore en aquest episodi de la pel·lícula com a Jane li va disminuint l'angoixa i pot començar a disfrutar més de la vida.

Respecte al malalt, ens trobem en molts d'aquestos casos que passen per forts sentiments de culpa, de veure que no poden ajudar al entorn, i que el entorn comença a estar cansat de tants de cuidats que moltes vegades, sobre passen els límits físics.

Tant el malalt com el cuidador acaben necessitant de més ajuda externa per a eixir en davant. Veiem com el professor del coro i la logopeda són de gran ajuda al matrimoni.

Esta historia, què ens ensenya de la vida?

A vegades podem sobrepassar les expectatives científiques-mèdiques (soles li donaven dos anys d'esperança de vida)

¿Que potser més especial que la inexistència de límits? Sempre tots podem fer més coses per les que triomfar, sempre hi ha esperança de vida

Com no podem retrocedir en el temps, aprofitem al màxim el moment present. 

Llegir 1277 vegades
Més en aquesta categoria: « Un dia perfecte

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.