La teràpia amb xiquets és una teràpia molt propera on gastem el joc per a relacionar-mos en ells, per a que no els supose una manera amenaçant per a ells. Em convertisc en xiqueta per a aproximar-me a ells, per a que em puguen contar quina es la seua realitat, que els està passant i que estan patint. Treballe d'una forma molt tendra, sense pedrer l'essència de de que estem dins d'un procés psicoterapèutic. Moltes vegades cal fer un treball conjunt amb els pares i/o germans, o amb altres membres de la família.

Els principals símptomes que presenten els xiquets són problemes d'expressió de les emocions, problemes de pors, enuresis, conflictes en el col·legi, problemes en el seu grup d'amics, problemes d'identitat, hiperactivitat. O a vegades problemes relacionats en alguna situació difícil: separació dels pares, mort d'alguna persona significativa, maltractes o abusos.

Tots els temes també tractats amb els/les xiquets/es, al igual que en la teràpia en adults, és tracten amb la màxima confidencialitat i amb  el màxim respecte.