La adolescència és una etapa plena de canvis, una evolució constant de la personalitat. És un dels canvis més importants que fem al llarg de la nostra vida, és el canvi de la infància a la adultesa. On és creen les primeres relacions entre iguals significatives, on és crea una identitat, una forma de gestionar les emocions, és crea una escala de valors i de principis...

Per als adolescents és una època molt difícil de manejar per els constant canvi e incertesa que produeix en ells. Estan plens de curiositats i també d'inseguretats, de pors... Apareixen símptomes com depressió, alteracions de conducta, drogues, abús de les noves tecnologies.

És una etapa on necessiten comunicar i expressar allò que viuen, i expressar-ho al grup de iguals els pot donar molta vergonya i cap als pares no poden perquè els veuen com a adults i com a que no estan dins del seu grup de iguals i per tant es poden sentir renyits en alguns moments i/o poc compresos.

La teràpia funciona fenomenal en ells, perquè troben l'ajuda que necessiten, poden aprendre molt d'ells mateixa, guanyar molta seguretat, molta confiança, i aprendre noves ferramentes i recursos per a desenvolupar-se en el seu dia a dia.