Educació emocional a l'aula

  • De la individualitat a la cooperació. Hui en dia les aules estan pensades per a crear a persones independents, persones competitives en el que el seu aprenentatge està basat en els resultats individuals, en conceptes, i es clasifiquen als alumnes en base a la seua validesa . Aquest taller és una proposta per a canviar la forma de fer en el aula. Per a poder ajudar als docents a crear un entorn òptim per a que els xiquets/es es desenvolupem de una forma dinàmica, amb companyonia, per a que l'aula siga un equip i entre tots puguen ajudar-se i cooperar. El aula és una microsocietat i com a tal deu ser vista i tractada. Per a aconseguir-ho és necessària una educació emocional en l'aula, per a formar a persones amb dret de ser escoltades, amb dret de ser úniques, amb dret de ser crítiques, persones amb talent, amb creativitat, persones que des de petites sumen.  Aprenga'm a escoltar-los.

Intel·ligència emocional

  • Què són les emocions? Com les gestionem? En aquest taller podem aprendre les diferents emocions que existeixen, des de on les sentim, com les sentim, que fem quan les sentim, per què les sentim. Aprendre'm com naixen en nosaltres, com es queden, quines s'evaporen en seguida, i com les expressen i a qui. Arrel de aprendre sobre elles podem aconseguir una millor qualitat de vida.

Relacions interpersonals

  • Com i què comuniquem als altres? Com són les nostres relacions? Les relacions, com tots em pogut comprovar, són en general complicades. Les expectatives que els demés tenen sobre nosaltres mateixa, les que nosaltres tenim sobre els demés, les creences que tenim de com deuen ser les relacions, els egoismes de cada part de la relació, les frustracions, les decepcions.....tots aquests aspectes limiten la plenitud de les relacions. La finalitat d'aquest taller és adonar-nos de com ens relacionem, des d'on, qué busquem en les nostres relacions i que reaccions creem en les persones en les que ens relacionem. 

Atenció al client

  • Què necessiten els nostres clients? Com ens relacionem amb ells? Els clientes són persones que venen a nosaltres buscant un producte, i volen una satisfacció en la seua compra. Per a fer un procés de compra hi han diferents conceptes que tenim que tindre en conter a l'hora de atendre'ls. Sempre mantinguen una actitud amable, optimista i sense oblidar el nostre millor somriure.

Prevenció de substàncies addictives

  • De la deconstrucció a la construcció. Quan una persona consumeix un o varies sustàncies tòxiques sol ser perquè els conflictes que té al seu interior el /la sobrepassen i poc a poc es va generalitzant i no sols els sobrepassen algun conflictes sinó que al final  la vida els sobre passa. Aleshores per a poder viure en la frustració que existencial que senten, consumeixen. És el ajust creatiu que troben per a sobreviure al medi en el qual es troben. El treball en les persones addictes és construir a persones sanes, amb un bon maneig de les emocions, de les relacions, de les angoixes vitals... La prevenció deu estar basada en el foment de crear a persones amb una educació emocional intrapersonal e interpersonal. Persones que des de petites puguen expressar els seus malestars, puguen ser escoltades i ajudades.

Treball amb les ombres des de les màscares

  • «La figura de l'ombra personifica tot el que el subjecte no reconeix i el que, però, una vegada i una altra li força, directament o indirectament, així per exemple, trets de caràcter de valor inferior i altres tendències irreconciliables». (Jung) 

    Per a treballar les nostres ombres treballarem creativament construint- mos cada membre del grup una màscara, ens relacionarem des d'ella, i aprendrem de que està formada i perquè existeix a dins nostra.

Adonar-se

  • Mitjançant el joc i les activitats aprendrem a donar-nos compte del que vivim en el aci i el ara, de com es troba el nostre cos, els nostres sentits ... aprendrem a prendre consciència sobre nosaltres mateixos .De tot allò que em viscut, de com ho hem digerit, de com hui en dia ho seguiem fent, de que construïm en el ací i el ara. Aprendre'm a veure com veiem la realitat, com la co-creem. Podrem desenvolupar millor els nostres sentits, les nostres capacitats, les nostres habilitats, els nostres talents.

Grups de creixement personal

  • Per tots i totes aquelles persones que vulguin aprendre més sobre si mateixos, i augmentar el seu potencial. El grup està limitat en places. És un grup lliure fora de juidicis, un grup format entre iguals, en el que es tracta qualsevol aspecte que el grup necessite tractar.

* Xerrades i tallers pensats per a pares / mares, adolescents, docents, personal sanitari, empleats de qualsevol empresa, ong, fundació ..

*Tant si ets un particular com una associació, una empresa, una escola, una ONG..i esteu interessats en alguna d'aquestes activitats no dubteu en contactar amb mi